Sprookjeshuwelijk in Den Bosch bij

Koen & Jessy

Jij laat het hartjes regenen

Dat was de tekst op de voorzijde van de prachtige trouwkaart van Koen en Jessy.

Ik vond dat zo’n lieve en persoonlijke slogan dat ik daar iets mee moest doen. 
De stoere bruidegom wilde per se geen openingsdans, maar een ‘SAME DAY EDIT’ om ‘s avonds tijdens de feestavond aan alle gasten te laten zien. Een korte video; een slideshowpresentatie van de leukste, meest ontroerende momenten van hun trouwdag.

Een ontspannen voorbereiding

De dag begon voor mij bij de ouders van Jessy. We hadden heerlijk de tijd om alle voorbereidingen en alle bruidsaccessoires te fotograferen. De visagiste was al druk met het zorgvuldig aanbrengen van de make-up. De tafel was bedekt met potjes, poedertjes en kwasten. Even later kwam kapster Ingeborg van YOLO kappers uit Rosmalen binnen. Na een heerlijke cappuccino gingen we van start.

De finishing touch en daarna wachten op Koen

Nadat Ingeborg klaar was met het inmiddels prachtige bruidskapsel, was het tijd voor de parfum, de oorbellen, een lipglosje en de tiara met sluier. 

Op naar de Zuiderplas voor de trouwreportage

Bij elk bruidspaar denk ik graag mee voor originele ideeën, verrassen vind ik erg leuk. Jessy en ik hadden al uitgebreid het geweldige medium Pinterest doorgespit en samen een bord gemaakt vol leuke, romantische en grappige inspiratie.

2 weken voor de bruiloft zag ik langs de kant van de weg een vintage klepbankje staan. Er hing een bordje aan: “gratis mee te nemen”. Ik heb meteen de auto gehaald en het bankje naar huis gebracht. Na goed schuren en schilderen zag het eruit als nieuw en klaar om samen met de zelfgemaakte schommel nog leukere foto’s te maken.

De volgende locatie, een stukje historie

De oude stadsmuur en waterpoort van onze prachtige stad Den Bosch zijn uniek. Daar is een deel van de eerste stadsmuur met daarin de toren van een waterpoort opgegraven. Deze zijn in de 13e eeuw gebouwd en dus een mooi stukje geschiedenis en natuurlijk een mooie foto-locatie.

sprookjeshuwelijk den bosch
 
alle feellgood items van de bruid
 
de prachtige trouwjurk van Jessy
 
trouwjurk
 
voorbereidingen van de bruid - parfum
 
 

voorbereiding van de bruidegom

 

De ceremonie was heel erg bijzonder en intiem

Tijdens het gezellige gesprek een aantal maanden voor de bruiloft, zei Jessy dat ze elkaar het ‘Ja-woord’ zouden gaan geven in het stadhuis van Den Bosch. Van dat nieuws gaat het hart van een fotograaf sneller kloppen, omdat het een prachtige locatie is met wederom een hele historie. Het behang aan de immens grote muren is honderden jaren oud en alles is versierd met ornamenten. De vergaderkamer van onze Bossche burgemeester is bekleed met prachtig behang, goudkleurige cherubijntjes aan de schouw en een werkende klok aan het plafond met een doorsnede van een aantal meter.

De BABS maakte de bijzondere ceremonie compleet

De moeder van Koen is werkzaam in het stadhuis en zij leidde de trouwceremonie, wat het toch nog specialer maakt. Koen en Jessy hadden voor elkaar een persoonlijke gelofte geschreven, zo wordt iets wat best formeel is heel intiem.

de babs

de klok aan het plafond van het bossche stadhuis

 

Na alle formaliteiten tijd voor ontspanning en een groot feest

Na de ceremonie was het tijd voor ontspanning, taart en champagne. 

Het witte bankje en de schommel werden ingezet voor de groepsfoto’s. Eerst vroegen de allerkleinsten om op de schommel te mogen, maar al snel volgenden de volwassenen. Het heeft toch wel iets heel romantisch, samen schommelen.
Het bruidspaar zelf is uitbundig en spontaan, dat was tijdens de reportage al wel duidelijk. We hebben zo gelachen. Dit zette voort tijdens de groepsfoto’s met de vrienden en vriendinnen.

 

 

De foto die we niet mochten missen

Tijdens het diner zijn we razendsnel naar huis gegaan om zo snel mogelijk door alle gemaakte foto’s te bladeren en een mooie selectie te maken voor de ‘same day edit’. We kwamen terug in een prachtig verlichte tuin met fakkels en lampionnen. 
De beamer werd geplaatst, het bruidspaar nam plaats voor het witte doek en de video werd afgespeeld. Het was super om te zien en horen dat echt iedereen de presentatie mooi vond. Er zaten romantische foto’s bij, maar zeker ook hele grappige, precies zoals Koen en Jessy zelf ook zijn.

Het mooiste compliment wat je als fotograaf kunt krijgen is een geëmotioneerde bruid en bruidegom, dus we hadden het goed gedaan. Na de video was het tijd voor dé foto die Jessy zo graag wilde. Alle mensen kregen een sterretje/sisser in de hand en liepen we met z’n allen naar de boomgaard. 

Het mocht niet fout gaan, want de ceremoniemeester had voor iedereen 1 sisser. Na duidelijke instructies van mij aan alle gasten, werden de sissers aangestoken en deed iedereen netjes wat ik gevraagd had. Met als resultaat deze foto.