Trouwen in het Bossche stadhuis én in de Sint Jans Kathedraal… Mike en Yvonne hadden de dag van hun dromen.

Op 22 mei 2015 kwam ik binnen in een ontzettend gezellige woonkamer in Den Bosch, gevuld met enthousiaste dames. Yvonne, de bruid, zat ontspannen op een stoel, terwijl haar collega haar haar in de krul zette.

Na het fotograferen van de prachtige bling bling accessoires van de bruid, kon ik nog snel een foto knippen van de bruidslingerie, voordat de prinsessenjurk aangetrokken werd.

Echt een trouwjurk voor Yvonne … een prachtig lijfje met een sweetheart neckline, bezaaid met kant, strass en paillettes. De rok van de jurk bestond uit meerdere lagen tule, waarvan de bovenste laag ook weer prachtig afgewerkt was met fonkelende strass-stenen en paillettes. De schoenen van de bruid waren echte chique high heels van satijn met een broche vol strass-steentjes.

De ‘vintage’ strass oorbellen en armband maakten het plaatje compleet. In haar haar werd een prachtige diadeem, u raadt het al … met strass geplaatst en als laatste werd er een mooie bruidssluier in het haar gedaan.

Nog even wat lipgloss op …

En daar kwam haar aanstaande bruidegom de straat al ingereden … in niets minder dan een Polaris white, hypermoderne sportauto van Jaguar. Deze F-type R coupe was de moderne variant van de prins op het witte paard, wat een geweldig mooie bolide. Gekleed in een strak cobaltblauw 3-delig trouwpak stapte Mike uit en liep zenuwachtig naar de voordeur. Hij had een prachtig trouwboeket vast, vol pastel rozen, witte calla’s en sierlijke orchideeën. Hun eerste blikken waren met een big smile, gevolgd door een innige zoen. Zo … dat zat erop. Nu konden ze weer ademhalen en hop naar de locatie voor de trouwreportage.

Bij Sluis 0 parkeerden we onze auto’s en liepen het veldje op, met een bomenlaantje waar de romantische schommel perfect kon komen hangen. Met de hulp van Bas, de getuige, hadden we de touwen van de schommel redelijk snel over de hoge takken geworpen en goed bevestigd aan de zitting.

De reportage én de trouwauto werden door menig langsfietsend Bossche scholier toegejuicht.

Na het poseren, de spontane snapshots en het schommelen was het tijd om richting het Bossche stadhuis te gaan. Het stadhuis wat in de 13e eeuw gebouwd is, is één van de belangrijkste gebouwen in Den Bosch. Het gebouw ademt historie; er hangen levensgrote schilderijen van Antoon Derkinderen, heeft een bijna koninklijke entree en de zeer bekende trouwzaal is bekleed met goudlederen behang, kristallen kroonluchters en Barok meubilair. Aangekomen op het Bossche marktplein werd het bruidspaar warm ontvangen door familie en vrienden. Een vriend van Mike en Yvonne was die dag Babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand), zodat hij de ceremonie kon leiden en het geheel een nog persoonlijker tintje kon geven.

Na alle officiële plechtigheden dronk het bruidspaar, samen met de babs een typisch Bossch drankje om hun huwelijk te vieren. Drank in de trouwzaal… het moet niet gekker worden.

Na het stadhuis, wat al prachtig was om vast te leggen, mocht ik voor het eerst een bruiloft fotograferen in de Sint Jans Kathedraal. Wat een adembenemende kathedraal; overal zie je kleine details uitgewerkt, zowel buiten als binnen, in steen en hout. Wat een vakmanschap!

Mike en Yvonne werden voorgeleid door de priester welke de hele plechtigheid wel zo mooi bracht. De handoplegging en een kaarsje branden bij Maria zijn toch wel de 2 meest memorabele momenten daar.

Na de mooie dienst vertrokken de daggasten alvast naar Villa Fleurie in Rosmalen. Wij hadden nog even de tijd om in de binnenstad wat foto’s te maken. De onbetaalbare Jaguar manoeuvreerde Mike feilloos over het wel héél erg smalle bruggetje over de Dieze. Daar hebben we zeker een aantal unieke plekjes gevonden die terug te zien zijn in het trouwalbum.

Daarna over datzelfde bruggetje weer terug en richting Rosmalen voor het aansnijden van de taart en het toasten op hun huwelijk.

Bij aankomst op het plein stond de boog met roze en witte ballonnen al klaar om de verschillende combinaties van familieportretten te maken. Toen iedereen was vastgelegd werd de prachtige 4-laags trouwtaart aangesneden en de champagne ingeschonken.

Mijn tijd zat erop … Nog even snel die prachtige, witte sportauto fotograferen, want die zul je niet zomaar weer tegen gaan komen.

Lieve Mike en Yvonne, dankjewel dat jullie mij als jullie bruidsfotograaf hebben gekozen. Ik heb ontzettend genoten en hopelijk genieten jullie nog jaren van elkaar en de foto’s.

Bruiloft Den Bosch Bruiloft Den Bosch Bruiloft Den Bosch Bruiloft Den Bosch Bruidsreportage Den Bosch Bruidsboeket 2015 Bruidsreportage Den Bosch Bruidsreportage Den Bosch Trouwen in Den Bosch Bruidsreportage Den Bosch Bruiloft Sint Jans Kathedraal Bruiloft Sint Jans Kathedraal Bruiloft Sint Jans Kathedraal Bruiloft bij Villa Fleurie Rosmalen bruidsboeket brabant