Leon en Marielle trouwden in een museumtuin

Een prachtige dag, opa als privé chauffeur en een schitterende bruid

Het begon al bij binnenkomst in het ouderlijk huis van Marielle. Het gegiechel was boven al te horen waar alle dames zich verzameld hadden om de bruid aan te kleden. Marielle zelf was ontzettend ontspannen, terwijl de overige dames de nodige zenuwen ondervonden. Net voordat haar aanstaande aan de deur zou staan om aan te bellen, smeerde ze nog in alle rust even haar bodylotion op en werd de parfum voor haar trouwdag opgespoten.

Vanaf dat moment leek de dag voorbij te vliegen. Leon had zijn bruid nog maar net bewonderd en voor ik het wist, reden we al richting de oude apparatenfabriek in Eindhoven. Het Strijp is een prachtige locatie met alle mogelijkheden om een gevarieerde bruidsreportage te kunnen maken. Het bruidspaar had het geluk een kennis te hebben die de sleutel had tot het enorm grote gebouw. Hierdoor konden we wel hele bijzondere fotoplekjes vinden.
We hadden ruim een uur om rond en in het gebouw te fotograferen, maar voor we het wisten was het alweer tijd om naar het museum te rijden voor de ceremonie.

We kwamen aan bij het kleine museum waar we warm onthaald werden door het personeel daar. Leon werd naar voren begeleid door zijn moeder en wachtte vol spanning af tot zijn bruid zou komen. Marielle werd door haar vader weggegeven, dat is altijd zo’n mooi gebaar. Het kleine, schattige neefje was tijdelijk de eigenaar van de mooie trouwringen en ook al was het allemaal doorgesproken. Op het moment dat ie ze aan het bruidspaar moest overhandigen, was hij dat even niet van plan. De ceremonie was persoonlijk, maar ook werd over de geschiedenis van het museum verteld. Tijdens de ceremonie mochten we genieten van een zangeres met een geweldige stem en een vriend die haar begeleidde met de gitaar.

Na de haag van belleblaas verplaatsten we ons naar binnen. Daar droegen de ouders van Marielle beiden een hele mooie speech voor. Na de toast mochten alle daggasten weer mee naar buiten voor de groepsportretten. Dit begint altijd even een beetje onwennig, maar eindigt altijd een een dolle boel. Dat kon ook bijna niet anders met het bonte gezelschap aan vrienden van het bruidspaar.

Nadat we de laatste foto’s genomen hadden in de prachtige tuin, was het tijd voor het diner. Dit werd, samen met de feestavond verzorgd in Bistro ‘de oude garage’ in Veldhoven. De feestavond was alles behalve saai. Er waren 2 dj’s met uptempo muziek en in no time stond de vloer vol met dansende gasten. Halverwege de avond werd het bruidspaar op een stoel in het midden van de zaal neergezet. Daar werd de bekende beamer tevoorschijn getoverd. De vrienden van het bruidspaar hadden daadwerkelijk het meest grappige filmpje ever gemaakt. De tranen rolden bij iedereen over de wangen. Om 23.00 uur zat de dag voor mij erop en ben ik stilletjes gegaan. Ik hoorde nadien dat het feest tot in de late uurtjes een succes geweest was.

Het was een hele mooie dag, met veel persoonlijke tintjes, een pracht locatie voor de bruidsreportage en een geweldige museumtuin van Museum ‘t Oude Slot in Veldhoven.

Ik wil Marielle en Leon heel erg bedanken voor hun vertrouwen in mij en de geweldige belevenis. Ik wens jullie alle geluk toe!

bruidsfotografie eindhoven blog 1 bruidsfotografie eindhoven blog 2 bruidsfotografie eindhoven blog 3 bruidsfotografie eindhoven blog 4 bruidsfotografie eindhoven blog 5 bruidsfotografie eindhoven blog 6 bruidsfotografie eindhoven blog 7 bruidsfotografie eindhoven blog 8 bruidsfotografie eindhoven blog 9