Wie kent het sprookje van Assepoester niet…

“De prins is op zoek naar het meisje van zijn dromen! En dat is het meisje dat dit schoentje precies past!’ Alle meisjes probeerden het, maar hoe ze ook wrikten en wrongen, het sierlijke schoentje was zó klein dat het niemand paste. Toen klonk er een zachte stem: ‘Mag ik ook even passen?’

Iedereen keek op. Daar stond Assepoester, in haar oude kleren. Het glazen muiltje paste haar perfect. Meteen veranderde haar rok weer in de schitterende gouden jurk! Vol verbazing keek de stiefmoeder toe en de stiefzussen zagen groen van jaloezie. De prins tilde Assepoester op zijn paard. ‘Jij zult mijn bruid zijn,’ zei hij zacht.”

 

Stalhouderij ‘t Woud heeft DIE koets!

De witte, glazen ‘pompoen op wielen’ werd de binnenplaats van Kasteel Gemert opgereden, met een prachtig vierspan Friesen, begeleid door 2 in stijl geklede mannelijke koetsiers. Speciaal voor de 2 schattige bruidsprinsesjes was de ‘miniatuur’ Assepoesterkoets opgepoetst, deze werd door 2 zwarte shetlandpony’s gereden, stijlvol begeleid door een vrouwelijke koetsier. Aan het kleinste detail was gedacht; achterop de koetsen lagen bloemstukken met prachtige rode rozen erin. De koetsiers hadden aan de zweepjes zo’n zelfde roos. Het verfijnde  harnachement (dit is de tuigage en het hoofdstel van het paard) van de aanspanning maakte het romantische plaatje compleet.

Ik was die dag zelf niet de bruidsfotograaf, maar kwam de koets en het vierspan fotograferen. De fotografen en daggasten waren druk bezig met de groepsportretten, dit gaf mij de perfecte mogelijkheid me te concentreren op de Assepoesterkoets en de Friesen.

Graag wil ik het bruidspaar bedanken voor de gastvrijheid.

Binnenkort zal ik deze koets op een andere, sprookjesachtige locatie gaan fotograferen. Persoonlijk één van mijn favoriete trouwlocaties, namelijk Kasteel Heeswijk in Heeswijk Dinther.

assepoesterkoets, cinderella koets, vierspan friese paarden assepoesterkoets, cinderella koets, vierspan friese paarden assepoesterkoets, cinderella koets, vierspan friese paarden