Romantiek op de waalkade in zaltbommel

Tijdens de eerste kennismaking werd het me al snel duidelijk. Dit was een bescheiden aanstaand bruidspaar wat nog heel veel waarde hecht aan tradities en familie. Geen extravagante poespas, maar met veel aandacht voor de dierbaren om hen heen.
Dat is nou juist zo geweldig aan dit vak! Iedereen is anders. De één pakt enorm uit en geeft een groot feest, de ander is bescheiden en houdt het liever klein. Maar 1 ding is altijd aanwezig… de liefde voor elkaar en die is dus UNIVERSEEL! Dat mogen vastleggen, in welke setting dan ook, is elke keer weer een cadeautje.

De voorbereidingen

De ochtend begon in Zaltbommel bij de ouders van Myrthe. Altijd zo aandoenlijk als je de moeders van het bruidspaar zenuwachtig heen en weer ziet lopen. Denkend dat ze van alles vergeten zijn, nog even de tuin controleren en veel te veel broodjes maken voor de daggasten. Dat zijn momentjes waar ik elke keer weer dankbaar ben dat mijn ouders dat ook bij mij deden. Myrthe zat lekker relaxed in haar huispak terwijl haar make-up werd aangebracht. Ondertussen kon ik de trouwjurk en accessoires fotograferen. Daarna snel in de auto naar het ouderlijk huis van Paul, om daar nog de laatste voorbereidingen van de bruidegom vast te leggen. De manchetknopen dichtmaken, de schoenveters strikken, het colbert aantrekken. Hij deed dat samen met zijn zwager en vader, wederom één van die tradities die ik graag vastleg.Bruidegom klaar, bruid klaar, op naar de voordeur… Dat is altijd een lastig moment om vast te leggen, omdat iedereen daar het liefst bovenop staat. Terwijl ik van mening ben dat juist dat moment echt van het bruidspaar is. Dat is één van die momenten die je nooit meer ‘over kunt doen’ en dus heel belangrijk om goed vast te leggen. Voor het bruidspaar zo belangrijk om samen van te genieten en niet zichzelf ongemakkelijk te voelen, omdat iedereen staat te applaudiseren en je overal “Ahhhh” of “Ohhhhhh” hoort.

De hele trouwdag compleet

Op naar de mooie plekjes in Zaltbommel, waaronder de oude spoorbrug, vlakbij de brug van Zaltbommel. De groene natuur, de oude muren en de brug zorgden voor een mooie setting om Paul en Myrthe te fotograferen. Na de reportage zijn we naar verzorgingshuis de Wielewaal gereden waar Myrthe werkt. Ze had de bewoners in haar woongroep beloofd om even haar trouwjurk te laten zien,en natuurlijk haar knappe bruidegom 😉Ook bezochten we nog in alle stilte één van haar bewoners welke terminaal ziek was. Dat was een hele bijzondere en emotionele ontmoeting. Nadat we allemaal de tranen hadden weggeveegd zijn we nog een aantal foto’s gaan maken op het witte ophaalbruggetje en aan het water. Daarna zijn we doorgereden naar de waalkade om daar aan het kanaal nog wat foto’s te maken.De ceremonie was in het stadhuis van Zaltbommel binnen de stadsmuren van het prachtige stadje. Het was een hele ingetogen ceremonie waar ook stilgestaan werd bij het missen van de moeder van Paul. Tranen van geluk en verdriet wisselden elkaar af. Ook het vastleggen van die intieme momenten maken dit prachtige beroep tot het meest bijzondere ter wereld.Aangekomen bij Grand café De verdraagzaamheid, een ontzettend sfeervol, trendy en nostalgisch restaurant, was het tijd voor een toast met champagne en taart. Tijdens het borrelen nam ik het bruidsboeket en de mooie trouwringen mee naar een afgelegen ruimte om deze op zoveel mogelijk manieren te fotograferen. Ik ben dol op bling bling en bloemen en ben van mening dat alle details op een bruiloft alle aandacht verdienen om vastgelegd te worden. Dus zeker de ringen en het trouwboeket.

Groepsfoto’s

Na de borrel nam de ceremoniemeester alle daggasten mee naar buiten voor een uitgebreide groepsfotosessie. Ik geef bruidsparen vooraf de tip dat ze een lijstje maken met alle groepssamenstellingen. Dat maakt het makkelijker om iedereen zo snel mogelijk bij elkaar te zetten. In dit geval was ik niet alleen de ceremoniemeester dankbaar voor zijn efficiënte hulp, maar ook de zwager van Paul. Het was namelijk een ontzettend grote entourage aan familie en vrienden welke in diverse opstellingen neergezet moesten worden, maar het was ook nog eens best fris. Dit zorgde ervoor dat de lol er bij de meeste daggasten snel vanaf was. De zwager van Paul zorgde voor de nodige humor tijdens dit op zichzelf staande event tijdens de bruiloft, dank daarvoor haha.Nadat ik van de groepssamenstellingen ongeveer 300 foto’s had geschoten, kon de hele club naar binnen om te gaan dineren en de bruiloft te vieren met nog een feest in het vooruitzicht.Een mooie dag, dat was het zeker! Dankjewel Paul en Myrthe dat ik jullie bruidsfotografe mocht zijn.bruidsreportage in zaltommel bruidsreportage in zaltbommel bruidsreportage in zaltommel bruidsreportage in zaltommel bruidsreportage in zaltommel bruidsreportage in zaltommel