Met een witte koets door hartje rotterdam

Één van de grootste complimenten die je als fotografe kunt krijgen: “Als ik ooit nog ga trouwen, dan wil ik jou als fotografe!”. Als dat dan ook werkelijk gebeurt, dan groeit je ego wel even. Zo ging het dus bij Dennis en Patricia… Patricia kende ik al heel wat jaren. Ooit hebben we elkaar leren kennen in een discotheek en sindsdien elkaar op Facebook gevolgd. Nu was ze dus gevraagd door Dennis. Haar prins waar ze de rest van haar leven mee wilde gaan delen. En toen ze dus een fotografe gingen zoeken, stuurde ze me meteen een berichtje.

Een eerste kennismaking is normaliter bij mij een vereiste. Omdat ik die ‘klik’ dus echt het allerbelangrijkste vind tussen het bruidspaar en de fotograaf. Dat werd in dit geval een beetje lastig, omdat ze op 2 mooie locaties wonen; Nederland en Ibiza. Helaas kon ik niet naar Ibiza en waren zij tot kort voor de trouwdatum niet meer in Nederland. Dus het eerste handje werd gegeven nadat Dennis zijn bruid voor het eerst had gezien in haar prachtige trouwjurk.

Bruidsreportage met een second-shooter

Renso, mijn partner, ging die dag mee als second-shooter en dat ging hem bewonderenswaardig heel goed af. Samen de voorbereidingen treffen en de rit naar Rotterdam toe maakten alles veel leuker dan dat je dat alleen doet. We kwamen aan in een drukke wijk en toen we aanbelden en de deur werd geopend, waanden we ons in een echte Dynasty. Een grote trap naar boven leidde ons naar Patricia die midden in haar huwelijksvoorbereidingen zat. De visagist had zijn koffers uitgestald op de grote tafel. Haar prachtige krullen werden in een romantische, nonchalante stijl in elkaar gevlochten. Daarna was het tijd om de jurk aan te gaan trekken.

De trouwjurk hing in een aparte kamer. Toen de gastvrouw de jurk uit de hoes haalde, snapte ik ook wel waarom daar een aparte kamer voor was gereserveerd. De jurk zelf was al gigantisch, maar toen kwam de sleep ook nog uit diezelfde hoes. Wow, de jurk paste maar net in de kamer. Zorgvuldig werd de trouwjurk aangedaan en met hand werd de sleep extra stevig bevestigd.

Nadat we de stralende bruid veelvuldig gefotografeerd hadden, ging de deurbel. Daar was Dennis en zijn videograaf Rocco. Haha wat een bijzondere vakidioot was dat. Even samen het één en ander doorgenomen, zodat we beiden onze ideale situaties helder hadden gemaakt.

Een hele uitgebreide locatie is meestal niet nodig om mooie foto’s te kunnen maken. Maar een park met zoveel mooie plekjes is wel een hele verademing als je meer dan voldoende tijd hebt om een uitgebreide trouwreportage te kunnen maken. Samen met Renso elke locatie vanuit meerdere perspectieven, afstanden en persoonlijk inzicht vastleggen, maakte deze bruiloft voor mij extra speciaal. Zelf ben ik ook al vaker de second-shooter geweest, maar als je dan zelf een waardevolle hulp tot je beschikking hebt… dat maakt dit vak dan nog meer bijzonder dan dat het al was.

De trouwceremonie

Na de reportage volgde de ceremonie aan het water. Patricia werd door haar vader weggegeven… altijd een mooi moment (gelukkig kan ik als fotografe me altijd even verschuilen achter m’n camera als het emotioneel wordt). Dennis stond te stralen toen Patricia door de menigte naar voren werd gebracht aan de hand van haar vader. De ouders van Dennis waren voor mij toch wel het meest bijzonder. Ze brachten samen een speech over Dennis en Patricia. Renso fotografeerde aan de voorzijde en zag dat de hand van Dennis op de rug van Patricia lag. Ik stond aan de achterzijde van de ouders en zag exact hetzelfde, dat de vader van Dennis zijn vrouw op precies dezelfde manier vastpakte.

Toen kwam het moment dat de bruidskinderen de trouwringen kwamen brengen… een geweldig grappig stukje wat ze hadden ingestudeerd. Één van de bruidsjongens rende naar het water en gooide het doosje waar ogenschijnlijk de trouwringen in zaten zo het water in. Iedereen schrok natuurlijk… en toen kwam het meest schattige bruidsmeisje heel lief aangelopen met nog een doosje.

Na de ceremonie was er ruim de tijd voor een borrel en daarna een heerlijk buffet. Het podium waar eerder die dag de ambtenaar de huwelijksceremonie voltrok werd afgebroken en vervangen door een flinke geluidsinstallatie en lichtopstelling. De band begon te spelen en Dennis en Patricia openden de feestavond met een mooie openingsdans. Het is een bruidspaar wat nog volop in het bruisende uitgaansleven staat en weet te genieten van goede trance muziek. Dat was de band ook verteld en even later klonken de opzwepende beats van Armin van Buuren tot ver in het park en ging het feest los.

Om 23.00 uur zat het erop voor Renso en mij en gingen we beiden met een voldaan gevoel richting de auto. Wederom een geweldige dag waar we hele mooie en bijzondere momenten hebben mogen vastleggen.

romantische bruidsreportage rotterdam

romantische bruidsreportage rotterdam

romantische bruidsreportage rotterdam

romantische bruidsreportage rotterdam

trouwfotografie rotterdam

romantische bruidsreportage rotterdam

romantische bruidsreportage rotterdam

romantische bruidsreportage rotterdam

romantische bruidsreportage rotterdam