Bruidskinderen, de leukste daggasten

Persoonlijk vind ik ze ge-wel-dig! In álle leeftijden en met álle emoties waarin ze aanwezig zijn op een bruiloft.
Die kleine grootse gasten zorgen altijd voor de nodige humor en afleiding en gooien op z’n tijd de hele planning in de soep, geweldig toch?!

Ik heb het genoegen gehad om al met heel wat kleine daggasten te hebben mogen werken. Stuk voor stuk zijn ze bijzonder en hebben allemaal hun eigen mening over alles van die trouwdag. Ze hebben een mening over de jurk, het pak, de trouwauto, alle mensen die er zijn … Maar voornamelijk over hoe lang de ceremonie wel niet duurt, haha super toch hoe zij dat ervaren.

Kinderen zijn lekker zichzelf en dat is oké

(Bruids)kinderen zijn puur en daar hou ik van. Als ze je niet leuk vinden, dan kun je op je kop gaan staan… zinloos! Ze vinden je dan alleen nog maar stommer. Dat spel om met die kleinste gasten de dag leuk door te brengen is altijd top! Ik ga mezelf niet anders voordoen en ze hoeven niet naar me te lachen als ze dat niet willen. Wél zal ik mijn best doen om ze op hun gemak te stellen. En ze te vragen, mits ze zich daarvoor openstellen, me te helpen die dag om de mooiste foto’s te kunnen maken van papa en mama. Een soort camera-hulpjes maak ik van ze en verandert er iets in hun hoofdje. En zo niet… dan maak ik gewoon foto’s van ze als ze me niet in de gaten hebben, haha.

De meest ontroerende momenten met kinderen

Grappig

Het zoontje dat ongegeneerd tijdens het aankleden nog even controleert of zijn neus schoon is. Of het zoontje dat niet hoefde te plassen voordat we gingen en midden in het bos toch opeens moest plassen… Of de 2 schattige bruidsmeisjes met de lakschoentjes, ik zie ze nog lopen. De hele dag door de Kasteeltuinen van Arcen lopend op hun blote voetjes in nieuwe schoentjes. Ik had zo met ze te doen, maar denk maar niet dat ze ze uit deden haha.

Ontroerend

Het zoontje wat helemaal voorin de kerk zat te wachten tot zijn papa en mama naar het altaar kwamen en ik de emotie gewoon van zijn lieve snoetje af kon lezen. Of één van de twee knappe bruidskinderen van Wouter en Annette… hij liep voor papa en mama uit door de kerk en de spanningen waren van zijn gezichtje af te lezen, dan smelt je toch?!

Hieronder in ieder geval een collectie van de meest memorabele kleine feestgangers 🙂

bruidskinderen bruidskinderen bruidskinderen bruidskinderen bruidskinderen bruidskinderen