multicultureel

Op 9 september 2013 mocht ik mee als second shooter met Ashvin Ghisyawan. Op Facebook hadden we er al vaker over gesproken en ik gaf al meteen aan dat ik het echt super zou vinden als ik een keer mee mocht lopen. Ashvin is een vakfotograaf, dit zul je meteen beamen als je door zijn website TOTAALFOTOGRAFIE bladert. Hij schrijft op zijn site: “Ik hou van leven en emoties puur zoals ze zijn. Mijn werkwijze als bruidsfotograaf is dan ook ongeveer 80% journalistiek en 20% aangestuurd/geposeerd. Bruidsreportages zijn bij mij dan ook altijd ontspannen en gezellig. Bruidsparen omschrijven mij vaak als een goede kennis ipv de gehuurde bruidsfotograaf voor hun trouwreportage, die garant staat voor het complete TOTAALplaatje.” Ik had het niet beter kunnen omschrijven.

Het was een overweldigende ervaring, in een voor mij onbekende omgeving. Maar iedereen was vriendelijk en ik heb ontzettend genoten van alle rituelen, dans en zang… de kleding, details en sieraden. Het pak van de bruidegom (een Sherwani) was van boven tot onder versierd met steentjes, parels, strass en fluweel. Zijn schoenen waren bekleed met meer steentjes dan de meeste strasskettingen die ik heb, en op zijn hoofd droeg hij een rijkelijk versierde tulband. De bruid zag er oogverblindend uit; haar make up was prachtig en haar handen waren verfijnd beschilderd met henna. Dat beschilderen gebeurt tijdens een Mehndi ceremonie, deze ceremonie staat symbool voor verfraaiing en wordt uitbundig gevierd met dans en zang. Verder droeg de bruid een prachtige Sari (trouwjurk), met prachtige patronen erin verweven en overvloedig bekleed met steentjes. Ze droeg mooie sieraden aan haar handen, om haar hals en op haar hoofd. De armbanden hebben voor de bruid een hele belangrijke betekenis; ze staan symbool voor haar vrouwelijkheid (deze hangt nauw samen met het huwelijk) en haar eer. Voor haar zijn de glazen armbanden van een soortgelijke waarde als dat wij aan onze trouwringen hechten.

Weer terug naar de dag zelf, haha ik wijd nogal makkelijk uit als het verfraaiing betreft.

bruidsfotografie_hindoestaans_brabant bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 1 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 2 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 3 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 4 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 5 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 6 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 7 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 8 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 9 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 9 6 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 9 1 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 9 2 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 9 3 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 9 4 bruidsfotografie_hindoestaans_brabant 9 5

deel en like 🙂
error