Vanuit de grote stad trouwen op het platteland.

Bram en Elaine, wonend in onze hoofdstad, zijn op 2 november 2012 in het mooie Oisterwijk getrouwd. De dag begon bij de ouders van Elaine, daar trof ik Elaine terwijl ze haar make up liet doen door de visagiste. Dit gaf me de tijd om even op de slaapkamer rond te snuffelen om detailfoto’s te maken. Nadat de visagiste haar geholpen had met het aantrekken van de prachtige trouwjurk, wilde ze haar sieraden om doen. Net op zo’n dag als vandaag besloot één van de fijne oorbellen niet goed te sluiten. De bruid bleef volledig relaxed en werd meteen een volledige collectie andere oorbellen getoond van de zusjes en de moeder. Papa was uiteindelijk de reddende engel en bracht de weer sluitende oorbel naar de rechtmatige eigenaresse. Nu was het wachten op de bruidegom… Bram werd gebracht in een wel heel schattige Volvo oldtimer met als geweldig detail de trouwdatum op het nummerbord. Meestal wordt gezegd dat de bruid straalt… toen Bram uit de Volvo stapte constateerde ik meteen dat ook de bruidegom kan stralen.

De eerste blikken waren echt heel erg mooi, en zijn voor een bruidsfotograaf heel bijzonder om vast te mogen leggen; een ontroerde bruidegom die alle aanwezigen een brok in de keel bezorgde. Meestal zijn die momenten zo onwennig en gaan zo snel voorbij of het bruidspaar is afgeleid door familie, maar Bram leek niets anders te zien dan zijn prachtige bruid.

Tijdens de reportage in het bos werd de mooie jurk bijna tot ‘trash the dress’ omgetoverd toen een hond uit het meer kwam gerend, in de richting van Elaine… we hielden onze adem in, wat moet je dan nog doen? Net op tijd werd de viervoeter door zijn baasje geroepen en streng toegesproken 😉 Bram en Elaine wilden graag ook nog naar het Maria capelletje, dit heeft voor hen een bijzondere betekenis en was een mooie en emotionele afsluiting van de bruidsreportage.
De ceremonie was echt heel erg bijzonder. Esther, de beste vriendin van Elaine was speciaal voor deze dag door de Rechtbank beëdigd als BABS om het huwelijk te voltrekken. Ze deed het echt heel goed, je zou niet zeggen dat het haar eerste keer was. Ook de zussen van Elaine hadden een belangrijk aandeel, net als de broer en beste vriend van Bram. Alle vier verrasten ze het bruidspaar met leuke herinneringen en anekdotes. Het was kortom een hele intieme, liefdevolle en emotionele ceremonie.

Bij Moor Wining and Dining werd er een toast uitgebracht op het net voltrokken huwelijk, een klein kroegje vol met prachtige details… een oude vitrinekast met ouderwetse kistjes, flessen, hele mooie afbeeldingen aan de wanden, echt een perfect verzorgd interieur. De locatie waar de feestavond gepland was, was ook tot in de puntjes verzorgd. Prachtige accessoires, een vierkante oppervlakte door 2 open muren verdeeld in 3 aparte gedeelten. Zo kon je op de dansvloer, maar ook even loungen en ontspannen kletsen. Bram en Elaine hadden gekozen om niet een uur in de rij te gaan staan om handjes te schudden, in plaats daarvan had ik voorgesteld om de gasten te fotograferen in groepjes of als stelletje. Ze konden uit een tafel vol verschillende accessoires bijv. een foute hoed of bril kiezen en daarna lekker gek op de foto. Het werd steeds drukker en mensen kwamen terug met andere combinaties qua personen en atributen. Dat was zeer zeker een geslaagd onderdeel. Bram en Elaine verrassten de gasten met wel een hele bijzondere openingsdans. Deze begon rustig, met daarin Gers Pardoel – Ik neem je mee. Ze zongen de tekst tegen elkaar en het publiek genoot volop van het optreden. Opeens liep de beat over in een remix van ‘I’ve got a feeling’ en toen ging het dak eraf!

 

Blog Elaine new Blog-Collage-1 Blog-Collage-2 Blog-Collage-3 Blog-Collage-4 Blog-Collage-5 Blog-Collage-6