• We willen onze bruiloft klein houden en komen dus niet aan 6 uur fotografie. Maak je uitzonderingen?

  Het minimum van 6 uur heb ik gekozen, omdat ik jullie verhaal zo compleet mogelijk wil vertellen en dan zijn minder uren over het algemeen niet voldoende. Op vrijdagen en zaterdagen in het hoogseizoen (mei t/m september) neem ik sowieso geen kortere bruidsreportages aan. Op overige dagen en buiten het hoogseizoen maak ik wel eens een uitzondering. Bij minder dan 6 uur fotografie zijn de kosten in overleg.

  De foto’s die we krijgen, zijn die allemaal bewerkt?

  Jazeker! Alle foto’s, inclusief het albumdesign (dit staat ook op de USB stick als jpg file) zijn gecorrigeerd op kleur, helderheid en contrast. Beelden die ik tijdens het bewerken eruit licht om een extra bewerking te geven, ontvangen jullie ook.

  Kunnen we ook de ongecorrigeerde RAW bestanden krijgen?

  Nee, ik geef jullie alleen de bewerkte foto’s. Onbewerkte bestanden lever ik nooit af. Mijn stijl en magie in een foto leggen gebeurt tijdens de bewerking ervan. Een onbewerkte foto mist dat, om die reden lever ik die dus niet.

  Krijgen we álle gemaakte foto’s op een USB? In hoge resolutie en rechtenvrij?

  Jullie krijgen na jullie bruiloft een USB stick met de foto’s in hoge resolutie. Het is een selectie van de mooiste beelden en bijzondere momenten. Dit zijn dus niet alle foto’s die ik geschoten heb, dat heeft ook geen enkele toegevoegde waarde. Foto’s waarop één van jullie, of een daggast wegkijkt van de camera, er met dichte ogen of onscherp op staat, laat ik weg uit de selectie, evenals dubbele foto’s waarbij de verschillen bijna niet te zien zijn. De fotoselectie bevat altijd de belangrijkste en mooiste momenten zodat jullie alle mooie herinneringen terug kunnen kijken en opnieuw kunnen beleven.

  Bij de tarievenpagina staan aantallen vermeld per pakket, dit is een richtlijn. Het ligt helemaal aan het aantal uren dat ik op jullie bruiloft aanwezig ben en ook een beetje aan de indeling van de dag; is er veel of weinig tijd voor de reportage, begint mijn dag bij jullie voorbereidingen of pas bij de plechtigheden? … Een maximum aantal foto’s heb ik dus niet.

  Jullie zijn vrij om zelf de foto’s af te laten drukken of een wanddecoratie van te laten maken. De foto’s zijn alleen niet helemaal rechtenvrij, het copyright blijft te allen tijde in handen van de fotograaf. Zolang jullie de beelden niet commercieel gebruiken zonder mijn toestemming, mogen jullie er alles mee doen.

  We weten nog niet zeker of we wel een album willen, kan dat later ook nog?

  Natuurlijk kan dat later nog. Jullie ontvangen sowieso een USB met de mooiste foto’s en mochten jullie later besluiten alsnog een album te willen, dan maak ik dat met plezier alsnog.

  Hoe gaat het verder in zijn werk bij het maken van een album?

  Het trouwalbum is vaak het enige wat er na jaren nog tastbaar aanwezig is van jullie trouwdag. Bij het zien van de foto’s moeten alle mooie herinneringen weer naar boven komen. Het is dus heel belangrijk dat jullie daar dan nog steeds van genieten. Jullie mogen zelf aangeven welke beelden jullie in het trouwalbum terug willen zien. Na de bruiloft stuur ik zo snel mogelijk een overzicht van de selectie en een online gallery toe. Deze kunnen jullie dan op je gemak bekijken. Daarna ga ik naar eigen inzicht een album opmaken. Zodra de eerste proef klaar is, kunnen jullie deze via een pdf of online doorbladeren. In alle rust kunnen jullie dan samen bekijken of er foto’s gewisseld, vergroot, verkleind etc. moeten worden. Daarna geven jullie per mail de wijzigingen door. Als ik die heb aangepast in het album, ontvangen jullie een tweede proef. Zodra jullie het album goedgekeurd hebben, controleer ik alles en daarna verzend ik het naar de drukker.

  Ook ontvangen jullie een pdf met de extra opties voor jullie trouwalbum, zo kunnen jullie rustig kijken hoe jullie het album een nog persoonlijker tintje kunnen geven. Houdt in gedachten dat de levertijd vanaf het moment dat ik de bestelling plaats tot en met de levering gemiddeld 4 weken duurt.